Het Hemelvaartweekend van onze hoofdredacteur, Inge van Koningsveld

Het Hemelvaartweekend van onze hoofdredacteur, Inge van Koningsveld

Vanochtend werd ik wakker van het heerlijke geluid van onweer en een regenbui. Dat was een heerlijk geluid na de warmte van de afgelopen dagen. Maar o, wat hebben we genoten met z’n allen van het mooie weer. Het begon op Hemelvaartdag. In De Beemster, niet zo ver van waar ik woon, waren open dagen in schuren, instellingen en erven. Heel veel mooi ambacht en handwerk te zien en spullen te koop. Het hoogtepunt was het bezoek de Quiltstock op het erf van Erica Kok in Zuidoostbeemster. Een tweejaarlijkse traditie waar iedereen welkom is, een quilt kan meenemen en ophangen (als je weggaat neem je ‘m weer mee), winkeltjes, workshops en demonstraties.

En overal plekjes waar je even kon zitten met een lekkere versnapering. Veel bezoekers uit het hele land afkomstig en veel bekenden gezien en gesproken. Een reuze leuk initiatief van Erica en dankzij haar geweldige team van helpers perfect verzorgd. Zelfs de weergoden hielpen mee om de dag tot een succes te maken.

Een vrolijke aankomst

kleurrijke quilt

demo featherweight

Vrijdag was er even een dagje rust en kon ik de top van mijn ‘glitterquilt’ in elkaar zetten. Een patroon van Jen Kingwell, op het moment een hit in quiltersland sinds de tentoonstelling op de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk.

glitterquilt

De rest van het Hemelvaartweekend

Zaterdag was het weer een warme dag en ging ik al vroeg op pad naar Nijkerk voor een vergadering met de redactie van Quiltnieuws. Nu bij onze leden Quiltnieuws 132 op de mat is gevallen zijn wij alweer bezig met de voorbereiding van het volgende nummer. Gerda en Gemma zijn de bezige bijtjes wat betreft maken en patronen en ook voor Quiltnieuws 133 hebben zij weer leuke projecten voorgesteld. Leny heeft een tentoonstelling bezocht en veel mooie foto’s gemaakt. Een volgend bezoek aan een evenement is gepland. Margriet en Margriet, ja we hebben ‘een’ Modderkolk en ‘een’ Van de Kracht, zijn schrijvers. Margriet M. inhoudelijk over Quilten Speciaal en verdieping en Margriet K zorgt voor een overzichtelijke tentoonstellingskalender. Marlies is onze secretaresse, zij zorgt voor het Prikbord, de rubriek Quiltgroep en schrijft af en toe een hoofdartikel. Als afgestudeerd bioloog kan zij als geen ander schrijven over plantjes, bloemetjes en beestjes.

Zondag tenslotte, was een bijzondere dag. De opening van Rhinetex in hun nieuwe pand in Deventer. Rhinetex is een groothandel voor heel veel quiltwinkels en we kwamen dan ook veel bekende gezichten tegen. Zo’n dag is altijd leuk omdat we een kijkje krijgen welke nieuwe stoffen, boeken en ‘hebbedingetjes’ op de markt komen én vanwege de ontmoetingen met onze adverteerders. In het prachtige, drie verdiepingen hoge pand in Deventer, is plek voor prachtige stijlkamers, een theater voor presentaties van bijvoorbeeld ontwerpers en uiteraard een enorm magazijn. De winkeliers hebben goed ingeslagen dus neem binnenkort eens een kijkje in uw favoriete winkels om te zien wat voor leuks zij hebben ‘gescoord’.

Voor onze lijst met adverteerders klik HIER.

En vergeet niet om af en toe eens iets in te sturen voor Quiltnieuws: een foto van uw werk, een leuk patroon dat u wil delen, iets over uw quiltgroep of een ‘verhaal achter de quilt’. Wij zijn er blij mee en zo maken we samen een interessant verenigingsblad.

 

Inge van Koningsveld


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X