Handwerk & Quiltdagen in november

Handwerk & Quiltdagen in november

2 november 2018.
In november zijn van  15 t/m 17 november de Handwerk en Quiltdagen in de Brabanthallen in Den Bosch. Niet alleen quilts zijn hier te bewonderen, maar ook heel veel andere textielkunst. Een evenement wat ik zeker niet wil missen.

Handwerk & Quiltdagen Den Bosch

Textielplein

Op het textielplein zijn alle verenigingen vertegenwoordigd die onder de paraplu van het STIDOC vallen. Natuurlijk staat ook ons Quiltersgilde hier  en naast gezellig bijkletsen kun je ook meehelpen met het maken van blokken voor het versieren van een mantel die door de Kostuumvereniging is gemaakt.  Het leuke is dat iedere vereniging op zijn eigenwijze mee helpt aan de versiering.

 

TxPWedstrijd

In samenwerking met het tijdschrift Textiel Plus is een wedstrijd georganiseerd. Maar liefst 117 textielkunstenaars van alle niveaus hebben zich ingeschreven. De inzendingen zijn op de beurs te bewonderen en wil je alvast even een voorproefje klik dan hier

 

Exposities

Op de tentoonstelling kun je inspiratie opdoen met het bewonderen van het werk van meer dan 50 textielkunstenaars. Zowel professionele kunstenaar als amateurs doen hier aan mee in diverse textieltechnieken als quilten, vilten, weven, breien, borduren en ga zo maar door.

 

Mijn werk is er ook

Op drie plekken kun je mijn werk zien, bij de  TxP wedstrijd, de textielgroep Zoo-Tex en de Masterclass Biezenmortel.

Masterclass Biezenmortel

Begin oktober vond voor de 4e keer de door Flox den Hartog Jager georganiseerde Biezenmortel Masterclass plaats. Onder leiding van beeldend kunstenaar Monika Auch verlegden 18 deelnemers (waaronder ik) hun grenzen. Naast lezingen, die het perspectief op kunst en kunst maken vergrootten waren er praktijk oefeningen in bijvoorbeeld tekenen en fotograferen. Er  werd gewerkt aan een opdracht die ter plekke werd uitgereikt. Het resultaat van deze vijf fantastische inspirerende dagen is te bewonderen op de Biezenmortel tentoonstelling.

 

 

Wie weet zie ik je in de Brabanthallen

hartelijke groet, Jo Huijsman


Comments

comments

X