Hallo Rijswijk! We komen er aan!

Hallo Rijswijk! We komen er aan!

15 maart.

Rijswijk

Nog 3 1/2 weken en dan is de tentoonstelling van Miniatuur quilts gast tentoonstelling tijdens de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk.

De voorbereidingen zijn vele maanden geleden begonnen. Eerst met gesprekken en daarna heel veel mail correspondentie. Het is toch een beetje anders, of je een zaal huurt en quilts aan de muur hangt of een bericht krijgt, dat zegt: Je krijgt x vierkante meters en hoe wil je dat indelen? Het was even puzzelen. Daar is vooral Carla erg goed in.  Maar we hebben straks een mooie ruimte.

Nog dagelijks zijn we met voorbereidingen bezig. Gisteren werden nieuwe draadramen in Nijkerk bezorgd. Die gebruiken we om de quilts mooi recht en regelmatig op te hangen. We hebben overleg gehad met onze ‘correspondent in het buitenland’. Zij is nu nog aan het overwinteren, maar straks rijdt zij al het benodigde materiaal van Nijkerk naar Rijswijk en bouwt daar ook de info stand op.
De roosters van medewerkers zijn klaar, de broodjes besteld.

Hoeveel quilts zijn er te zien ?

En nu komen dagelijks de quilts bij Wilma aan. Dat vind ik altijd heel spannend. Hoe zien ze eruit? Wat hebben de leden allemaal voor moois en leuks bedacht? Hoeveel hebben we er straks? Ik heb ze nog helemaal niet gezien! Dat wordt een mooie verrassing.

Quiltgroep de Movie Stars uit Almere heeft ook weer een quiltje gemaakt. Een groepsquiltje. Die heb ik natuurlijk wel gezien. Ik vind hem erg leuk.

 

Vorige week zaterdag ook overleg gehad over de moderne quilts. Er komt een bescheiden, maar erg leuke tentoonstelling, van moderne quilts. Die zijn niet mini, maar van een ‘gewoon’ formaat. Erg leuk.

Ook leuk is het blog dat Nienke Smit heeft geschreven over haar quilt November Roses. Ik plaats hier, met haar toestemming, een link er naar toe

 

Deze quilt hoort bij de tentoonstelling World Wide Whispers, die ook deel uit maakt van onze tentoonstelling in Rijswijk. Ze legt uit hoe de quilt gemaakt is en wat haar inspiratie is geweest.

 

Op dit moment hangen de quilts van World Wide Whispers nog in Schotland, maar straks komen ze allemaal naar Rijswijk. Op deze facebookpagina kun je alvast een kijkje nemen

www world Wide whispers is open!!! @ SEC Centre

Geplaatst door Paula Rafferty op Donderdag 7 maart 2019

 

Ik ga gauw weer verder quilten, want mijn quilt is nog niet af!

 

Tot ziens in Rijswijk. We zijn er van 11 tot en met 13 april.

 

Marina Brito de Campos

 


Comments

comments

X