Festival of Quilts – Birmingham – oproep voor een virtuele wedstrijd 2020

Festival of Quilts – Birmingham – oproep voor een virtuele wedstrijd 2020

25 mei 2020.

Omdat het Festival of Quilts in Birmingham dit jaar niet doorgaat heeft de organisatie iets nieuws bedacht.  Zij willen niet dat wij quilters deze happening helemaal missen, dus is er toch een wedstrijd met digitale inzending, beoordeling en expositie.

Er is nog nooit een beter moment geweest om een quilt te maken. In alle rust door de coronamaatregelen een quilt maken ! Meedoen met de wedstrijd zonder het gedoe van het opsturen met de post, zoals we van voormalig deelnemers wel horen.
Het Festival of Quilts organiseert al 17 jaar Europa’s grootste quiltwedstrijd en is meestal een van de grootste showattracties van de show, met meer dan 800 inzendingen.
Dit jaar geen live show, maar wel een digitale expositie en kans op publicatie in een magazine.

EQA – Europese Quilt Association

 

Behalve de categorieën vanuit het Festival of Quilts is het ook mogelijk om voor de Europese Quilt Association in te zenden. Jaarlijks sturen alle quiltorganisatie die daar toe horen een aantal quilts in voor de EQA expositie. Dit zijn de quilts die na afloop altijd overal in Europa geëxposeerd worden. Bij het Quiltersgilde meestal tijdens de Tentoonstelling voor Miniatuur Quilts. Het thema voor 2020 is ‘The Threads that Bind’. Lees hier meer

1 ste prijs 2019

Door de corona-maatregelen en de regel van 1,5 meter afstand zal de keuring op afstand plaatsvinden op basis van foto’s.
Alle quilts zullen te zien zijn op www.thefestivalofquilts.com.  Bovendien zal de jury ongeveer tien quilts in elke categorie op de shortlist zetten voor een gloednieuw, eenmalig Festival of Quilts-magazine dat in september 2020 wordt gedrukt.
Een van de geselecteerde quilts in elke categorie wint een prijs van £ 500 en wordt in het najaar opgehangen op The Knitting & Stitching Shows in Londen en Harrogate.

Wat is de virtuele wedstrijd 2020?

Zoals gebruikelijk zijn er 12 categorieën om uit te kiezen:

Klikken op bovenstaande link geeft de omschrijving wat er onder die categorie valt. Het is heel belangrijk dat je deze definitie goed leest. Zie  eventueel de voorbeelden van eerdere winnaars die bij iedere categorie te vinden zijn.

Wat zijn de voorwaarden ?

De  foto’s van de quilt moeten  ingestuurd zijn voor  middernacht  3 juli 2020. De exacte formulering van de regels voor deelname kun je hier vinden. Klik om je rechtermuisknop en vertaal de tekst in het Nederlands. Soms is dat door de vertaling wat krom geformuleerd maar je snapt  wel goed wat ze bedoelen.

De kosten voor deelname zijn £ 16 (£ 14 voor leden van het Quiltersgilde). Dit bedrag is per inzending verschuldigd.

Foto’s

Heel belangrijk bij een digitale inzending zijn de foto’s !! De foto’s bepalen je kans om geselecteerd te worden.
In dit geval moeten er 4  digitale foto’s worden ingestuurd. Een van de hele quilt, twee detailfoto’s en een foto van de achterkant.

Het is belangrijk om een ​​zo hoog mogelijke resolutie voor afbeeldingen te hebben. ‘Hoge resolutie’ betekent hoge kwaliteit en resolutie wordt over het algemeen gemeten in DPI (dots per inch). Als uw afbeelding een hoge resolutie heeft, is deze scherp en niet korrelig.

Voor printpublicatie is de minimale DPI 300. We raden aan om afbeeldingen van 300 dpi kwaliteit te uploaden voor de virtuele wedstrijd (en een minimum van 10 cm te meten aan één kant van de afbeelding) om u de beste kans te geven om op de shortlist te komen.

De afbeelding moet ongeveer 15 cm x 10 cm (4 x 6 inch) meten en in 300 dpi is dit meestal een bestandsgrootte van ongeveer 2-3 MB.
Dit kun je zien door de eigenschappen van de foto te bekijken. (onder de rechtermuisknop).

Meer tips zijn te lezen op https://www.thefestivalofquilts.co.uk/how-to-photograph-your-quilt-2/

Meedoen ?

Klik hier om mee te doen aan de Virtual Competition 2020!

 

Hulp nodig ? Laat het ons weten, misschien kunnen we iets voor je betekenen.


Comments

comments

X