Tentoonstelling van Miniatuurquilts

Miniatuurquilts
Een miniatuurquilt heeft een maximale omtrek van 200 cm. Dat kan 40 x 60 cm, of 50 x 50, het kan ook kleiner zijn. Ieder jaar wordt er een thema voor de tentoonstelling gekozen, maar je kunt ook quilts buiten het thema insturen. In 2017  was het thema Sterren. Voor 2018 is het thema: Bubbels. Voor 2019 is het thema : Lijnenspel

Deze tentoonstelling wordt ieder jaar in het voorjaar gehouden, op een wisselende plaats in Nederland. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Carla Zijlsta en Wilma Tackenkamp, in samenwerking met de regiovertegenwoordigers van de betreffende regio.

Voor de tentoonstelling worden ieder jaar posters en boekenleggers gedrukt. Wil  je met je quilt daarvoor in aanmerking komen?  Dan moet je quilt midden augustus bij ons zijn. De commissie selecteert een quilt uit de inzendingen. De overige quilts moeten ingestuurd zijn enkele weken voor de tentoonstellingsdatum. Alle bijzonderheden vind je vanaf september op onze site.

Op een tentoonstelling van het Quiltersgilde worden geen honden toegelaten.


De  Tentoonstelling van Miniatuurquilts is gehouden in Apeldoorn van 22 tot en met 24 maart 2018.

Foto’s van deze tentoonstelling zijn hier te bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Ab Brouwer.

Klik op de foto en je ziet de hele quilt met de naam van de maakster en de titel. Daarna kun je met de pijltjes linksboven alle foto’s bekijken.

Het thema Bubbels

Algemene quilts (niet thema gebonden)

 

 

X