Uitdaging European Quilt Association (EQA) voor 2021

28 april 2020

 

De EQA verenigt momenteel 20 Europese landen, die allemaal een eigen Quiltersgilde hebben. Eenmaal per jaar komen vertegenwoordigers van deze landen bijeen tijdens het Festival of Quilts te Birmingham om met elkaar van gedachten te wisselen over allerhande zaken die de verenigingen betreffen. De Brexit was dit jaar vanzelfsprekend een belangrijk onderwerp.
Zij bieden  de leden jaarlijks een uitdaging in de vorm van een expositie tijdens het Festival of Quilts.

Ieder land mag 8 quilts van leden exposeren. Ieder land zal selecteren volgens onderstaande regels met daarbij oog voor een goede mix van traditioneel, modern, eigentijds en art.

Op 8 april 2020 is bekend gemaakt dat het Festival of Quilts in 2020 niet doorgaat i.v.m. de corona-maatregelen. Het festival is verzet naar 29 juli tot en met 1 augustus 2021.

Recycled Textiles oftewel Hergebruikt Textiel

In 2021 is het thema: Recycled Textiles oftewel Hergebruikt Textiel.

De quilt moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Formaat  van de quilt 40 cm x 60 cm (portret).

 

  • De binding (randafwerking) dient te gebeuren in de stijl van de quilt; het bovenstaand formaat is bindend.
  • Een ophangsleuf van minimaal 10 cm aan de bovenzijde van de quilt; geplaatst maximaal 1 cm vanaf de top van de quilt en 1 cm vanaf elke zijde van de quilt.
  • Label: schrijf met een permanente pen naam, adres en titel van de quilt (in Engels en in Nederlands) op de ophangsleuf.
  • Alle quilttechnieken  zijn mogelijk, maar de quilt dient uit 3 lagen te bestaan. Quilts mogen niet worden ingelijst of op een frame geplaatst. Houd er rekening mee dat de quilts vaak getransporteerd zullen worden. Delicate quilts of quilts die niet gevouwen kunnen worden, kunnen om die reden niet geselecteerd worden.
  • Alle leden kunnen meedoen; er zijn geen kosten aan de deelname verbonden.
  • De gehele collectie zal tentoongesteld worden tijdens het Festival of Quilts in Birmingham in 2021. De quilts zullen daarna tentoongesteld worden in diverse landen tijdens hun evenementen tot 2023. Daarna worden de quilts geretourneerd aan de eigenaar.
  • Er worden 8 quilts per land geëxposeerd, bij meer aanbod zal een selectie plaatsvinden.
  • Foto’s van de quilts mogen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Deelnemen ?

Op dit moment zijn er voldoende quilts om deel te nemen aan de tentoonstelling in 2021

Onder alle inzenders worden 2 x 2 toegangskaarten voor het Festival of Quilts verloot.

 

X