februari, 2020

20feb13:0020apr16:00Leiden - Afgelast - het Leids Wevershuis ; Marijke van Welzen

Meer

Details

Opgelet:

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Museum Het Leids Wevershuis zijn deuren voor publiek met ingang van direct tot en met 31 maart 2020. Eind maart wordt de situatie opnieuw bekeken aan de hand van de overwegingen van dat moment. Kijk voor actuele informatie over openingstijden op: https://www.wevershuis.nl

 

Tentoonstelling Sprookjesachtige kleding ontstaan uit fascinerende textielcollages
20 jaar textielkunst door Marijke van Welzen

20 februari tot 20 april 2020

Sinds 2000 maakt Marijke van Welzen textielcollages, die meestal uitmonden in jasjes en mantels.
Bij haar textiele werk gaat ze heel intuïtief te werk. Uitgangspunten kunnen zijn: sprookjes en verhalen, een thema, een land. Soms is een bepaald lapje of een kleur de aanleiding.

Het werkt als een puzzel, soms kun je de juiste stukjes niet vinden, dan weer gaat het vanzelf. Met behulp van vele kleine lapjes en de gekleurde naaimachinedraad “tekent” ze als het ware de voorstelling. Applicaties, sjablonen, stempels, kraaltjes, band, kant e.d. maken het geheel af. Met haar mantels heeft ze diverse prijzen gewonnen.

Ze werkt ook in opdracht. De kleding wordt geheel op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met wensen wat betreft kleur, vorm, motieven e.d. Alle kledingstukken zijn unica. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de door haar gebruikte technieken, geeft ze workshops. Er wordt gewerkt in kleine groepen, de naaimachines en alle benodigde materialen staan klaar voor gebruik.

Openingstijden

  • dinsdag t/m zondag
  • 13.00-16.00 uur

http://www.art2wearblog.blogspot.com

Tijd

Februari 20 (Donderdag) 13:00 - April 20 (Maandag) 16:00

Location

Museum Het Leids Wevershuis

Middelstegracht 143, 2312 TV Leiden

X