januari, 2020

19jan(jan 19)13:0015mar(mar 15)17:00Horst - Museum de Kantfabriek ; Dubbelexpositie: ‘Innovatieve Mode en Slim Textiel’ en ‘Mop-Up 3’

Meer

Details

Museum de Kantfabriek toont afstudeerwerk van fashion- en textielstudenten van Nederlandse Kunstacademies. Verder zijn er ook prototypen en outfits van de Technische Universiteit Eindhoven en SintLucas Boxtel te zien. Met de werken van studenten en docenten worden bezoekers meegenomen in de toekomst van de mode.

Expositie ‘Innovatieve Mode en Slim Textiel’

Gastcurator Marina Toeters (o.a. docent TU/e) en haar collega’s en studenten onderzoeken nieuwe textielvormen en productietechnieken. Zij maken sensorkleding met als doel om mode duurzamer en relevanter te maken.
Er zijn outfits te zien van Annet Couwenberg, Daniëlle Ooms, Eva van der Born, Jori van der Kolk, Rachelle Kraal, Fabienne van der Weide, Jessica Joosse, Gail Kenning, Daisy van Loenhout, Bruna Goveia, Melissa Bonvie en Margreet de Kok.
Zo wil Danielle Ooms met haar werk duurzame en circulaire mode creëren (zie foto 2). Het resultaat is een biologisch afbreekbaar materiaal op appelbasis; vergelijkbaar met leer, maar zonder een schadelijke invloed op de natuur.

Deze expositie is onderdeel van het samenwerkingsproject “Neuland-Terra Incognita” van Musea uit de Euregio Rijn-Maas.

Expositie Mop-Up 3

In onze derde Mop-Up expositie is afstudeerwerk te zien van ArtEZ Arnhem, MAFAD Maastricht, AMFI Amsterdam, Willem de Kooning Academie Rotterdam en van SintLucas Boxtel.
De deelnemers zijn Lisa Bisschop, Max Niereisel, Jolieke Kessels, Robin Cuppen, Kaylee Nieuwenhuizen, Ferry Schiffelers, Renee Augustinus, Laura Knüwer, Charlotte Kuilboer, Chloë Severien en Julina Vanille Bezold.
Julina toont een biologisch afbreekbare collectie die geslachts- en leeftijdneutraal is met een one-size-fits-most-aanpak.

Openingstijden: di t/m zo 13.00-17.00 uur

Tijd

Januari 19 (Zondag) 13:00 - Maart 15 (Zondag) 17:00

Location

Museum de Kantfabriek

Americaanseweg 8, 5961 GP Horst

X