juni, 2019

29jun01novHindeloopen - Museum Hindeloopen ; Sits

Meer

Details

In 2019 bestaat Museum Hindeloopen 100 jaar. Het museum viert dit met een grote zomertentoonstelling ‘Sits. Een wereldproduct in Hindeloopen’. Tientallen objecten laten het bijzondere verhaal van een wereldproduct in Hindeloopen zien.

Sits is één van de exotische schatten die door de Verenigde Oost-Indische Compagnie wordt meegebracht uit Azië. Deze prachtige, kleurrijke katoenen stof is direct een hit op de Hollandse markt. Ook de Hindelooper kapiteins kopen deze stoffen in Amsterdam. Thuis in Hindeloopen wordt de sits verwerkt in de eigen kledendracht, maar maakt ook deel uit van het rijkversierde Hindelooper interieur.

Deze tentoonstelling laat zien hoe een exotische importproduct in korte tijd populair wordt . Daarbij maakt de toepassing van sits een interessante ontwikkeling door. Van exotisch, nieuw en duidelijk ‘buitenlands’ wordt de sitsen stof een onderdeel van de eigen identiteit: sits is niet meer weg te denken uit het Hindelooper kostuum of interieur. Van ‘exotisch’ naar ‘typisch Hindeloopen’!

De tentoonstelling ‘Sits. Een wereldproduct in Hindeloopen’ is te zien van 29 juni tot en met 31 oktober in Museum Hindeloopen. Uw museumkaart geeft gratis toegang tot deze tentoonstelling.

Openingstijden:
1 april – 1 november
maandag t/m zaterdag: 11.00 uur – 17.00 uur
zondag en feestdagen: 13.30 uur – 17.00 uur

Tijd

Juni 29 (Zaterdag) 13:30 - November 1 (Vrijdag) 17:00

Organisator

Museum Hindeloopen Dijkweg 1, 8713 KD Hindeloopen

X