diverse challenge quilt blokken

Een nieuwe lente, een nieuwe uitdaging

De Nieuwe Wending Uitdaging


Zoals jullie al hebben kunnen lezen in dit bericht van een paar weken geleden starten we deze maand een nieuwe uitdaging. Richarda en ik hebben de koppen bij elkaar gestoken en hopelijk gaan er een heleboel quilters meedoen. We beginnen voorzichtig en bouwen de spanning en moeilijkheidsgraad langzaam op. Het is een uitdaging die voor iedereen te doen is, op elk niveau, in elke stijl. Maak 1 of 4 of 9 blokken per maand. Houd er rekening mee dat je 9 maanden een of meer blokken maakt. Dan kun je voor jezelf al wel een idee krijgen hoe groot de quilt wordt als je alle maanden meedoet. Je kunt er ook een aantal kleine werkstukken van maken. Het is de bedoeling dat je gaat spelen met deze blokken en daar plezier aan beleeft. Dat is belangrijker dan het eindresultaat! Daag jezelf uit en laat je inspireren door alles wat de anderen doen en laten zien op de sociale media.


diverse challenge quilt blokken

Blokken in een nieuwe jasje


Deze keer gaan we het via onze website aankondigen, zodat iedereen mee kan doen! We gaan werken met traditionele blokken, die je kunt gaan veranderen, in een ‘nieuw jasje’ kunt steken. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt zo ook laten zoals ze zijn en met kleur en dessins gaan spelen. Kortom voor elk wat wils! We starten deze maand en gaan 9 maanden spelen met een traditioneel blok. Heb je je stofjes al klaargelegd? En een dag in de maand vrijgeroosterd?


diverse challenge quiltblokken


Klaar voor de start ……. AF!


Deze maand gaan we aan de slag met een eenvoudig ninepatch blok. We zoeken daar een ‘nieuwe jas’ voor. Hoe kun je er iets spannends van maken? Door te spelen met kleur of de verhoudingen veranderen? Richarda en ik hebben allebei wat voorbeelden gemaakt. Richarda werkt in inches en ik in centimeters. De blokken van Richarda zijn 6×6 inch en die van mij 21×21 centimeter. Het is makkelijk om een getal te nemen dat deelbaar is door 3. Het maakt niet uit welke maat je aanhoudt. Als je maar altijd gedurende de 9 maanden met dezelfde afmeting werkt. Bijvoorbeeld 9×9 inch of 15×15 centimeter kan ook. Bedenk ook even of dat je blokken recht of op de punt gaat leggen. Richarda gaat de blokken op de punt leggen.


quiltblokken met effen en tilda stoffen


Neem een stuk ruitjespapier en ga aan de slag met tekenen en kleur de blokken in. Kijk eens wat je voor effect krijgt als je een paar van de 9 vierkantjes een andere grootte geeft.

 

 


Als inspiratie voor deze uitdaging gebruiken we het boek van Maggie Malone gebruikt ‘5500 quiltpatronen’.


Deel jij je blokken op social media? Gebruik dan #denieuwewendinguitdaging dan kunnen wij meegenieten van jullie prachtige creaties!


Wij hopen dat jullie net zoveel zin hebben in deze nieuwe uitdaging als wij. Doe mee!


Richarda en Rose-Anne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *