Een beetje van dit

Het was een gevarieerde periode, de afgelopen weken. Zoals de titel al doet vermoeden ben ik met van alles bezig geweest. Voornamelijk met het afhechten van een paar projecten zodat de stapel van Quilts/Work in Progress (de WIPs) niet groter werd. Want er lonkt al weer van alles aan nieuwe dingen aan de horizon.

Onze quilt bee is weer gestart

champagne bij quiltbee

daar komen scheve steekje van…

Met alle voorzorgsmaatregelen rondom Covid-19 is de bee waar ik lid van voor het laatst afgelopen zomer met een verkleind groepje bij elkaar geweest. In juli durfden we het aan om met “de Lachende Bijtjes” weer voor het eerst af te spreken. Het zou mooi weer worden dus we hadden de luxe van een ruime tafel in de tuin. We hebben zeer uitgebreid gevierd dat we weer een keer bij elkaar konden komen – onze gastvrouw, Petra, had zelfs aan champagne gedacht!

De Hawthorn Ridge

Deze quilt heb ik al eerder in blogs laten zien. Hier kun je bijv. zien hoe ik het doorquilten heb opgebouwd. De bies zit daar inmiddels omheen. Affo toch, zou je denken? Nou, in mijn hoofd dus niet. Daar was ook nog een tunneltje om de quilt goed op te kunnen hangen en een label voor nodig. De tunnel heb ik op de vooravond van onze eerste quilt bee dit jaar snel voorbereid zodat ik die lekker als handwerk mee kon nemen. Het label heb ik aangevuld met een stukje van de applicatie onderdelen in de quilt.
quilt label closeup
quilt label met quilt

Hij heeft een naam!

De volgende quilt die werd afgewerkt heette tot voor kort “quilt zonder naam in de kleuren van Star Trek”. Nou ja, zo heette hij bij mij dan. Andere quilters zouden ‘m kunnen herkennen als het Four Square Dance patroon van Monique Dillard. Eerder heb ik ook van deze quilt laten zien hoe ik het doorquilten heb opgebouwd (hier). Met een beetje sparren online naar aanleiding van dat blogje is er gelukkig een naam naar voren gekomen die de lading voor mij perfect dekt: “Recycling my Star Trek uniforms”. Ook daar heb ik nagedacht over hoe ik een thema terug kon laten komen in het label. Dat is uiteindelijk dit geworden – met een Star Trek insigne.
quiltlabel met quilt
Ook deze quilt had nog een tunneltje nodig en die zet ik, samen met de labels, de komende week hopelijk vast wanneer het weer het toestaat om droog op het terras te zitten.

En een beetje van dat

En ik ben ook lekker bezig geweest met fröbelen voor een kleine knuffel. Totaal niet relevant voor het quilten, maar mijn borduurmodule zat nog aan de machine en ik wilde wat uitproberen met de minkee stof die ik nog heb liggen. Schattig toch? Weet ik gelijk een beetje hoe lang ik bezig ben om zo’n freubeltje in elkaar te flansen voor cadeautjes en doe ik ook nog es wat met die knuffel stof. Oh, en het fotomodel is Paka – op de foto heeft ze nog niet door dat het geen speeltje voor haar wordt.
Minkee knuffel bij kat

En nog veel meer

Verder ben ik begonnen aan het doorquilten van één van de eerste tops die ik gemaakt heb, de Antique Sampler van Sue Daley. Ik heb ook meegedaan aan een online cursus van Ricky Tims om een eigen quilt te ontwerpen. Maar dit zijn allebei onderwerpen die een eigen blog verdienen, dus die verhalen hou je nog van mij tegoed.
Ik ga lekker verder met het afronden van tunneltjes en labels om het stapeltje WIPs kleiner te maken. Hele fijne zomer allemaal!

Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.