Droomdekenmakers van de Regenboogboom

18 oktober 2019.

Het werd tijd dat ik eens een quiltgroep in de buurt ging zoeken. Via het quilten maak je immers snel nieuwe vrienden! Dus toen ik bij het opruimen een paar tassen met lapjes had uitgezocht die ik niet meer zou gebruiken nam ik contact op met de Droomdekenmakers van de Stichting de Regenboogboom.

Droomdekenmakers aan het werk

De droomdekenmakers zijn door het hele land actief, zowel individueel als in groepjes. De droomdekens gaan naar kinderen en jong volwassen met een ernstige ziekte of die te maken hebben met een andere grote uitdaging. Een paar weken geleden ging ik langs bij de Haagse afdeling. In een zaaltje van een buurtcentrum zaten een aantal dames achter de naaimachine een quilt-top te maken, anderen waren aan het quilten en een paar dames stonden stof te snijden. Er was ook een ‘show en tell’ met leuke en lieve quilts die klaar waren om gedoneerd te worden. Kortom, ik voelde mij daar helemaal thuis bij deze gezellige bedrijvigheid!

Een quiltje maken als vrijwilligerswerk

De Droomdekenmakers doen elk jaar mee met de NLDoet dag van het Oranjefonds. Wat geweldig om op deze manier als vrijwilliger een (quilt-)steentje bij te dragen!

Droomdekens maken tijdens NL Doet

 

Ook worden er af en toe workshops gedaan zodat er nieuwe technieken worden geleerd ten bate van de droomdekentjes.

Wat is nu eigenlijk een Droomdekentje?

De droomdekentjes worden gemaakt om kinderen met een levensbedreigende, chronische ziekte of handicap een gevoel van veiligheid te geven. Ze kunnen onder dit dekentje even heerlijk wegdromen. Ook kinderen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen, komen in aanmerking voor een droomdekentje. Een droomdekentje kan worden aangevraagd bij de Stichting Regenboogboom. Wil je meer informatie over de droomdekentjes, kijk dan op de site van www.regenboogboom.nl

Mocht je een quiltje of lapjes ‘over’ hebben dan kun je deze eventueel doneren aan dit mooie project. Een van mijn eerste Afrikaanse quilts heeft zijn weg hier naartoe al gevonden.

Een stoere quilt voor de Regenboogboom

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *