Doorstart: quiltboerderij in Nieuw Buinen

Doorstart: quiltboerderij in Nieuw Buinen

Doorstart van de quiltboerderij in Nieuw Buinen

Zorgorganisatie PiTi uit Nieuw-Buinen maakt een doorstart met de goedlopende quiltwinkel (voorheen De Naaidoos).
In het najaar gaan de deuren weer open. Dan  kunnen mensen die het quilten hoog in het vaandel hebben staan weer hun hart ophalen aan het Zuiderdiep 74. Er zal een mooie nieuwe naam worden bedacht voor de winkel, de openingstijden zullen gehandhaafd blijven en de winkel zal een wat andere inrichting gaan krijgen. Er zijn dan weer vele mooie, nieuwe stoffen en ook andere benodigdheden te koop.

 PiTi- atelier met meerdere functies

PiTi start een atelier waar diverse textielvaardigheden kunnen worden beoefend en geleerd.

Een aantal deelnemers van PiTi zullen hier gebruik van gaan maken om zo arbeids- en ambachtsvaardigheden op te doen.
Op termijn  zullen er vele verschillende workshops en cursussen op textiel gebied, maar met name op quiltgebied gegeven gaan worden.
Een belangrijk speerpunt van PiTi is namelijk om diverse ambachten en handvaardigheden springlevend te houden in deze steeds meer digitale wereld.

Het voormalig woonhuis van de familie Fischer zal bewoond gaan worden door een aantal jonge volwassenen die gaan leren om voor zichzelf te zorgen zodat ze later helemaal zelfstandig kunnen gaan wonen.

Meer informatie over PiTi is te vinden op : www.stichtingpiti.nl


Het team; nog plek voor vrijwilligers

Er is een vakkundig en gezellig team van een aantal dames die de winkel en het atelier gaan draaien. Er is ook plek voor een aantal betrokken vrijwilligers

Het team houdt jullie allemaal op de hoogte van de komende ontwikkelingen, de nog te kiezen nieuwe naam en de openingsdatum dit najaar middels, in de eerste instantie, de oude facebookpagina van De Naaidoos.
Het team ervaart de overname van de winkel als erg prettig, Albert en Frea zullen ons nog een tijd gaan ondersteunen met vragen, tips, do’s en don’ts. We zijn ze erg dankbaar!!


Warme groet van Dorine, Jolanda, Susanne en de rest van het team.
We starten met een nieuwe serie blogberichten, de Winkel Woensdag.
Adverteerders van het Quiltnieuws zijn uitgenodigd een  gezellig verhaal over hun winkel/hun werk/ hun groep quilters te plaatsen. Deze verhalen plaatsen we op woensdag.
De doorstart van de Naaidoos mag de spits afbijten

 


Comments

comments

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Shares
X