DNWU Juli, een blok met veel namen

Dat zomerse streepje heeft veel leuke variaties opgeleverd. Ik vind de oplossingen die jullie bedenken vaak zeer verrassend!

 

juni blokken van Janine

juni blokjes van Janine

 

 

Juli blok


En dan is het nu tijd voor het juli blok, waar het allemaal mee begon. Dit blok heeft heel veel verschillende namen: Churn Dash, Broken Plate, Hens and Chickens, Hole in the Barn Door en nog vele andere.


 

You tube filmpje


Begin dit jaar zag ik in de groep van het Quiltersgilde Modern Quilt Guild een filmpje. Dit geeft heel goed aan hoe dit blok op verschillende manieren gemanipuleerd kan worden. We hebben meteen contact gezocht met de maker van dit filmpje. En wij mogen het gebruiken voor onze uitdaging! Daar hebben we toestemming voor gekregen. We hebben ook besloten om hier niet mee te beginnen. We wilden jullie eigen creativiteit niet in de weg zitten met de mogelijkheden die in deze video getoond worden.

 

KLIK OP DE FOTO VOOR YOU TUBE FILM

 

Ga er even voor zitten


Neem de tijd om de video te bekijken en ga daarna aan de slag met dit veelzijdige blok. Of verzin eerst wat variaties en kijk dan naar het filmmateriaal om te zien of je er nog meer mee kunt doen. Dat moet je helemaal zelf weten. We zijn weer benieuwd wat jullie allemaal verzinnen. De foto’s kun je in de FaceBookgroep plaatsen.

Rose-Anne’s blokken


Tussen de vakantiewasjes door ben ik bezig geweest met dit mooie blok. Mijn blokken zijn nog niet klaar, die zet ik in de loop van de maand in de Facebook groep. Even geduld nog!

 

Richarda’s blokken


Ik was al begonnen met stof snijden, maar met het prachtige weer de afgelopen dagen was ik meer te vinden in mijn (bloemen) tuin dan op de hobbykamer. Ik ga net zoals jullie de blokken in de maand juli maken.


Succes allemaal weer! En je kan nog steeds mee doen. Afgelopen maand zagen we hele mooie blokken voorbij komen van nieuwe leden. De uitdaging loopt t/m november dus mocht je wat tijd over hebben deze zomermaanden dan kan je de blokken die we tot nu toe hebben gemaakt inhalen en ze delen in onze Facebook groep.

 


Rose-Anne en Richarda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *