De Kerstquiltjes mogen weer uit de kast en aan de muur!

De Kerstquiltjes mogen weer uit de kast en aan de muur!

Ja!!! Het is 6 december en het mag weer: de Kerstquiltjes en andere handgemaakte kerstversiersels mogen weer uit de kast en aan de muur! Sinterklaas heeft zijn werk erop zitten en nu is het weer tijd om de schilderijen van de muur te halen en de Kerstquiltjes er voor in de plaats op te hangen! De kerstsfeer is gelijk weer terug in huis!

Santa is coming to town!

Deze quilt is alweer bijna 15 jaar oud maar hij blijft leuk. De applicaties zijn met dubbelzijdig plakvlies op de ondergrond geplakt en met de smalle zigzagsteek machinaal vastgezet. Kleine kraaltjes, knoopjes en lintjes maken het helemaal af.

 

De Kerstman en zijn (B)engeltje

Deze kleine quiltjes zijn een variatie op de quilt van hierboven. Een leuk cadeautje voor onder de boom.

I love Santa

 

Met een heleboel groene en blauwe driehoekjes heb ik een Kerstboom-quilt gemaakt tijdens de jaren dat we in Azië woonden. Aan een echte boom was daar moeilijk te komen en persoonlijk houd ik niet zo van een nepperd. Dus dan maar zelf eentje als quilt gemaakt en er gelijk ‘gevulde’ cadeautjes onder gestopt. De ster is een origami ster van zijde stof. Dus ook deze Kerstboom hangt aan de muur!

Samen onder de Kerstboom

Cadeautjes!

Over cadeautjes gesproken: op dit moment ben ik druk met het maken van theedozen en geschenkdozen in verschillende vormen en maten. Ik ben gevraagd om deze te exposeren bij de Maaskoe Galerie in Rotterdam van 14 tot 29 december. Naast de dozen zullen er ook een paar quilts tentoongesteld worden naast het werk van andere kunstenaars. Het is een ‘Wintersalon’ waarbij de muren vol zullen hangen en de tafels gevuld met allerlei handgemaakt werk dat allemaal te koop is, naar oud Frans gebruik. Een hele gezellige boel dus!

 

 

Bij deze ben je van harte welkom!

Alvast hele fijne feestdagen en een goed quiltjaar in 2020!

Met feestelijke groet, Hilde Hoogwaerts


Comments

comments

X