De Algemene Tentoonstelling 2019 gaat helaas niet door

Antieke quilt in bezit van het Quiltersgilde

De Algemene Tentoonstelling 2019 gaat helaas niet door

7 januari 2019

Brief over de Algemene Tentoonstelling 2019Beste Leden,

Afgelopen vrijdag hebben wij via de Nieuwsbrief aan onze leden en andere relaties, waaronder onze adverteerders de afzegging van de Algemene Tentoonstelling 2019 medegedeeld. We wilden deze moeilijke beslissing zo snel mogelijk delen. Veel van onze leden zijn wellicht al aan het werk voor de jaarlijkse tentoonstelling en de winkeliers zijn bezig met hun jaarplanning.

Maar, ik wil jullie ook langs deze weg laten weten dat dit voor ons een vreselijk moeilijke beslissing is geweest, die tot stand is gekomen na maanden zoeken naar een geschikte locatie, die groot genoeg is voor ruim 200 quilts en winkels. Een locatie die betaalbaar en ook goed bereikbaar is. De kosten van het organiseren van de Algemene Tentoonstelling worden steeds hoger en de bezoekersaantallen worden steeds lager. Het gevolg is dat de kosten stijgen, maar de inkomsten teruglopen.

Dus moeten we op zoek naar een locatie die voordeliger is, maar toch ook goed bereikbaar en groot genoeg. Dat valt niet mee en is ook niet gelukt. De kosten van dergelijke expositiehallen zijn enorm en ook de kosten van de standbouwer liegen er niet om. Veel locaties waren ook niet meer beschikbaar begin september en een andere periode zou ons te dicht op een ander evenement plaatsen of midden in de zomervakantie vallen.

Uiteindelijk hebben wij het besluit moeten nemen dat wij meer tijd nodig hebben om een goed evenement te kunnen organiseren op een plek die aan alle voorwaarden goed voldoet. Wij hebben de conclusie moeten trekken dat dit niet meer jaarlijks kan met dezelfde kwaliteit die jullie van ons gewend zijn.

Wij willen nadenken hoe wij op een andere locatie goede invulling kunnen geven aan de Algemene Tentoonstelling in de toekomst.

Ik begrijp jullie teleurstelling, maar reken op ieders begrip hiervoor. Het thema “Ontmoeting” is in 2020 nog belangrijker geworden omdat de Algemene Tentoonstelling een belangrijke ontmoetingsplaats voor leden is.

Wij staan open voor opbouwende suggesties en ideeën. Als bestuur hebben wij dit besluit zeker niet lichtvaardig, maar weloverwogen genomen. Ook wij hebben er heel veel moeite mee.

Ik hoop veel leden te ontmoeten tijdens de tentoonstelling van Miniatuurquilts in Rijswijk in april!

Tot ziens!

Inge Schoonderwoerd, voorzitter Quiltersgilde

Link naar de nieuwsbrief

 


Comments

comments

X