Dagworkshops tijdens Textiel Festival 2020 Leiden

Dagworkshops tijdens Textiel Festival 2020 Leiden

13 december 2019.

Tijdens het Textiel Festival (13 t/m 16 mei 2020) worden verschillende eendaagse workshops gegeven door kunstenaars van nationale en internationale faam.  Op drie verschillende plaatsen in Leiden kan je een dag vol inspiratie beleven. Een bijzondere techniek of een andere manier van ontwerpen leren kennen en… natuurlijk andere textielliefhebbers ontmoeten!

Het programma voor de dagworkshops is inmiddels rond en op zaterdag 14 december  is de kaartverkoop begonnen voor deze workshops, samen met de Early Bird entreebewijzen voor de Pieterskerk.Op deze pagina tref je alle informatie: https://www.textielfestival.nl/workshops/

Een greep uit het aanbod:

Marijke van Welzen : Maak je eigen verhaal met textiel

Zo geeft Marijke van Welzen een dagworkshop ‘Maak je eigen verhaal met textiel’. Er wordt een collage rond een thema gemaakt. Deze collage kan bijv. op een bestaand kledingstuk gezet worden of als begin dienen voor een jasje of verwerkt worden tot een tasje.

Fleur van de Berg: werken met glas

‘Onze’ kunstenaar Fleur van den Berg (van de engelenvleugels) leert je technieken om glas te snijden en breken. Er is een uitgebreid kleurenpalet in glas. Na afloop gaan de stukjes in de oven om het te smelten, dat noemen we ‘glas fusen’. Wanneer het glas is afgekoeld wordt het naar je opgestuurd. De glazen stukjes kun je verwerken in een textielwerkstuk door het in te sluiten, te lijmen of bijvoorbeeld door gebruik te maken van openingen in je glasstukjes.

Goossen Karssenberg – Oosterse mozaïeken


Goossen Karssenberg laat de deelnemers tijdens de workshop kennis maken met de islamitische ontwerptraditie van
geometrische patronen. De kenmerkende symmetrie-eigenschappen en constructiewijze van tal van ontwerpen worden besproken. Maar vooral gaat u met potlood, liniaal en passer zelf patronen construeren.
Het belangrijkste doel is om uit deze fascinerende ontwerpstijl van meer dan duizend jaar oud inspiratie te putten voor eigen ontwerpen, die u vervolgens ook toe kunt passen in verschillende textiele werkvormen.

Jessica den Hartog – werken met gerecycled plastic

En Jessica den Hartog neemt je mee in een zoektocht ‘Hoe kun je plastic afval transformeren tot een esthetisch materiaal?’  Je start in duo’s en ontdekt al experimenterend de verschillende mogelijkheden van gerecycled plastic.
Hoe zet je deze grondstof om naar een eigen materiaal en hoe pas je het op een vernieuwende manier toe? Laat je leiden door het materiaal en experimenteer met kleur, vorm en verschillende technieken. Daag jezelf uit om het materiaal volledig naar je eigen hand te zetten. Met elkaar is het mogelijk om grenzen te verleggen,zodat het gebruik van esthetische, duurzame kunststoffen onze toekomst wordt!

Naast deze vier workshops staan er nog een 12 andere workshops online, er zit vast en zeker iets voor je tussen.

Vragen? Stel ze via het contactformulier.

Nienke Smit


Comments

comments

X