Bijzondere engelenvleugels voor het Textiel Festival 2020

Af en toe kom je een mooi, persoonlijk verhaal tegen waar je door geraakt wordt. Onderstaand verhaal is er zo een.

Memoryquilt


Ik werk aan een memoryquilt voor mijn vriendin Maria Sijmonsma. Haar man Aad van Reeuwijk was kunstenaar en in zijn kleurrijke schilderijen was de boeddhistische levensvisie, waarin de mens, en alles wat zich in de mens afspeelt, vaak terug te vinden. Zijn passie was handboekbinden.
Het was hun trouwdag waarop ik voor het eerst een foto van de top en achterkant stuurde. Deze toevalligheid zorgde voor een kippenvel moment.

 

Engelenvleugels


Het Quiltnieuws van juni lag nog steeds in het zicht, want met het project van Fleur van den Berg “de engelenvleugels” wilde ik heel graag mee doen. Ineens zag ik de restanten van de witte overhemden liggen die over waren van de memoryquilt. Die zou ik willen gebruiken. Maar dat wilde ik eerst met Maria overleggen. Wat vond zij daarvan? “De Pieterskerk is een hele mooie bestemming voor deze restanten” was haar reactie. “Wij sloegen nooit over op de jaarlijkse Boekbindbeurs in de Pieterskerk”. Dit wist ik niet en de vleugels kregen hierdoor een extra emotionele lading voor mij. Een kunstenaar die terugkeert op een geliefde plek in de vorm van een kunstobject. Deze gedachte past ook heel goed bij zijn yoga en meditatie waarmee hij in zijn leven veel bezig is geweest.
Ik voel me bevoorrecht dat ik dit gebaar kan maken naar mijn vriendin.

Marion Bartels-van den Ouweland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.