Art Quilten – bijeenkomst 11 mei 2019 – KIEK NOU !!

Een nieuwe trend in Artquilten ; Foto’s in/op/met/van Textiel

Locatie: Opstandingskerk, Hoefslag 132, 3862 KD Nijkerk.
De Schakel verzorgt de dag: koffie, thee en lunch.

Hoe ziet de dag eruit ?

10:00 uur  Opening door Inge Schoonderwoerd

10:10 uur  Say Cheese, een speelse aftrap door Marjan van Holthe

11:30 – 13:30 Workshops eerste ronde ;

Er worden vier workshops aangeboden in deze eerste ronde. Per workshop kunnen 20 deelnemers mee doen.

De workshops van Jette Clover kunnen alleen nog als wachtlijst geboekt worden. Beide workshops zijn vol.

13:30 – 14 :00  uur lunch

14:00 – 16 :00 uur  Workshops tweede ronde
Er worden drie  textiel-workshops aangeboden in deze tweede ronde. De vierde keus is het laten fotograferen van een quilt door Harry Roelands. Tegelijk is er in de centrale ruimte een presentatie met uitleg hoe een foto rechtstreeks op katoen te printen, met andere tips en tricks.

De workshops van Jette Clover kunnen alleen nog als wachtlijst geboekt worden. Beide workshops zijn vol.

 

16:00 – Afsluiting en bekijken van de gemaakte werkstukken.

Toelichting workshops; drie textiel workshops en twee mogelijkheden voor foto workshop !

Mixed Media Selfie  – Workshop door Jette Clover

De uitvinding van de camera veranderde de manier waarop we de wereld zien. Sinds 1839 gebruiken we in toenemende mate fotografische beelden om te documenteren en te onthouden. Het ervaren wordt eigenlijk identiek met het nemen van een foto. Op reis nemen we foto’s van onszelf als een bewijs dat we die reis hebben gemaakt – en we herinneren ons de reis, omdat we denken aan de foto.
Maar foto’s zijn niet eenvoudigweg reproducties van de werkelijkheid. Ze zijn een interpretatie van de werkelijkheid, en tegenwoordig kan het fotografische beeld met behulp van computerprogramma`s en software drastisch gemanipuleerd worden – denk aan het ‘verfraaien’ van selfies op sociale media.
In deze workshop gebruiken we ook een selfie-portret als uitgangspunt maar i.p.v. het portret te veranderen, gaan we de presentatie ervan veranderen. We gaan je foto op stof zetten met transfer technieken en experimenteren met gelaagdheid door vouwen, rimpelen, scheuren, schilderen, borduren om een mixed media kunstwerk creëren.
Bij deze workshop komt 5€ materiaal kosten, te voldoen aan de docente.

Foto als inspiratiebron – Workshop door Marijke van Welzen

Er zijn vele manieren om een quilt maken met een foto als inspiratiebron. In deze workshop krijg je een eenvoudige manier aangereikt om een foto te gebruiken als uitgangspunt voor een collage quilt. Je brengt zelf een foto mee die je gaat om zetten naar een groter formaat. Deze schets vormt de basis voor je textielcollage. De uitwerking kan van redelijk natuurgetrouw tot meer abstract ook qua kleurgebruik, geheel naar eigen keuze. Na wat uitleg en het zien van een aantal voorbeelden kun je zelf aan de slag. Zelf meebrengen: een foto met goed contrast, geprint op A4. Dezelfde foto in zwart-wit geprint. Stofresten voor een collage.

Portret versieren – Workshop door Marijke Schurink

Portret versieren een workshop van Marijke Schurink.
Beeldend kunstenaar Marijke Schurink werkte drie jaar aan haar project ‘101 vrouwen versierd’. Dit is het vertrekpunt voor deze workshop. Na een korte inspirerende lezing van Marijke gaan we zelf aan de slag. Er wordt gewerkt op de foto met papier, stof, kralen, draden, stokjes en nog veel meer materialen. Marijke leert je en laat je zien hoe je de foto kan transformeren naar een nieuw beeld.
Neem zelf een portretfoto mee, liefst geprint op A4 formaat En alle materialen waarmee je kunt gaan versieren. Info over het project: www.marijkeschurink.com

De ideale foto – Workshop door Harry Roelands tijdens de ochtend

Harry begint met aandacht te vragen over het maken van de ideale foto. Hoe bereik je dat ?  Vervolgens gaan we kijken hoe die ideale foto verder bewerkt kan worden. Hoe perfectioneer je het totale beeld.

Een foto van jouw quilt  – door Harry Roelands tijdens de middag

In de tweede ronde treedt Harry op als fotograaf en maakt hij foto’s van een werkstuk dat je meebrengt. Terwijl iedereen op de beurt wacht is er een presentatie van rechtstreeks op katoen printen, en andere technieken die met werken met foto’s te maken hebben door Liesbeth Wessels.

Harry Roelands is de fotograaf van het Quiltersgilde en fotografeert op tentoonstellingen en voor Quiltnieuws.

 

Meedoen ?

Geef je dan op; vorige keer waren alle  50 plaatsen in een week bezet. Nu kunnen er 80 mensen meedoen.

De kosten voor deze dag bedragen  € 56,50  voor leden, voor niet leden € 66,50  . Dit is inclusief lunch.

1 – OPGEVEN via deze LINK; op het formulier staan de voorwaarden voor betaling, ook bij afzegging binnen een bepaalde termijn.

2 – De inschrijving is pas definitief als het geld is overgemaakt op
NL22 RABO 0354 9365 30 t.n.v. Quiltersgilde o.v.m.  jouw naam, Kiek nou’ en je eventuele lidnummer.

 

Geef jouw voorkeur voor de workshops aan; een reserve workshop kan ook als een van de eerste 2 keuze’s is volgeboekt.
Na het sluiten van de inschrijvingstermijn krijgt iedereen bericht.

Er kunnen 80 deelnemers meedoen aan deze dag. De aanmeldingen moeten zich verdelen over de verschillende workshops; er kan dus een gedeeltelijke wachtlijst ontstaan. Dan is bijvoorbeeld een  bepaalde workshop volgeboekt. Je krijgt dan direct bericht van ons.

We hopen je te zien op 11  mei !

 

Voorbereidingsgroep Art Quilten: Suze Termaat, Pieternel Hol en Liesbeth Wessels

X