Art Quilten- 11 mei 2019; KIEK NOU !!

Art Quilten- 11 mei 2019; KIEK NOU !!

6 maart 2019.

Een nieuwe trend in Artquilten ; Foto’s in/op/met/van TextielEen uitnodiging voor deze dag van Art Quilten is vrijdag 1 maart gepubliceerd. Wil je de uitnodiging in zijn geheel zien, KLIK dan HIER

Er is keuze uit 4 workshops; iedereen  mag 2 keuzes opgeven. Een workshop voor de ochtend en een voor de middag. Er zijn drie textielworkshops, die ieder 2 x gegeven worden  en  2 fotoworkshops. Per slot van rekening draait het hele programma om foto’s. Foto’s die je zelf maakt zijn het meest origineel en geven geen problemen met copyrights.

De ochtend

workshops ochtend

De middag


middag workshops


Extra aandacht voor

De ideale foto – Workshop door Harry Roelands tijdens de ochtend

Harry begint met aandacht te vragen over het maken van DE ideale foto. Hoe bereik je dat ?  Vervolgens gaan we kijken hoe die ideale foto verder bewerkt kan worden. Hoe perfectioneer je het totale beeld. Dit alles met hulpmiddelen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Foto’s zijn bruikbaar om  voor een ontwerp uit te werken en worden hiervoor steeds vaker gebruikt.
Lees bijvoorbeeld hierover het blogbericht van Marijke van Welzen 

Foto’s zijn belangrijk als je meedoet aan inzendingen voor tentoonstellingen en wedstrijden. De eerste selectie gebeurt aan de hand van een foto. Heel belangrijk dus dat die foto goed is en een goede weergave van jouw werkstuk is.  Jo Huijsman schreef hier deze week dit over op het Textielplatform :

printscreen Jo

 

Meedoen met de wedstrijd van het Textielfestival Leiden in 2020 betekent ook goede foto’s insturen. Kijk hier bij de wedstrijd voorwaarden. Maar ook binnen het Quiltersgilde werkt het zo. Quilts die meegaan naar Birmingham, worden ook aan de hand van een foto geselecteerd.

Een foto van jouw quilt  – door Harry Roelands tijdens de middag

In de tweede ronde treedt Harry op als fotograaf en maakt hij foto’s van een werkstuk dat je meebrengt. Je ziet Harry dus in actie. De kans om jouw quilt voor een tentoonstelling of wedstrijd extra goed te laten fotograferen.

Harry Roelands is de fotograaf van het Quiltersgilde en fotografeert op tentoonstellingen en voor Quiltnieuws.

Terwijl iedereen op de beurt wacht is er in de centrale ruimte van alles te zien en te doen. Niemand hoeft zich tijdens dit wachten te vervelen. Trouwens een mooie gelegenheid om met andere quilters tips uit te wisselen.
Het volgende zal gedemonstreerd worden, als je wilt kun je dit ook zelf uitproberen.

  • Het printen van een foto  rechtstreeks op katoen.
  • Hoe verwerk je een foto met Transfer  Artist Paper (TAP), wat zijn dan de resultaten ?
  • Het bewerken van een papieren foto met acryl medium, zodat je de foto met de naaimachine kunt bewerken.

Er zal een kleine tentoonstelling van meegebrachte werkstukken te bewonderen zijn.  Werkstukken waarin op de een of andere manier de foto een hoofdrol speelt.

 

Portret versieren – Workshop door Marijke Schurink

Beeldend kunstenaar Marijke Schurink werkte drie jaar aan haar project ‘101 vrouwen versierd’. Dit is het vertrekpunt voor deze workshop. Na een korte inspirerende lezing van Marijke gaan we zelf aan de slag. Er wordt gewerkt op de foto met papier, stof, kralen, draden, stokjes en nog veel meer materialen. Marijke leert je en laat je zien hoe je de foto kan transformeren naar een nieuw beeld.
Neem zelf een portretfoto mee, liefst geprint op A4 formaat En alle materialen waarmee je kunt gaan versieren.
Info over het project: www.marijkeschurink.com 

Of bekijk op haar website een video over een kruissteekcollier.

Overige workshops

De overige 2 workshops  hebben geen extra reclame nodig. De workshop van Marijke van Welzen is bijna volgeboekt en die van Jette Clover was zondag al  VOL. Voor die laatste kun je alleen nog op een wachtlijst gezet worden.
De beschrijving  van deze workshops vind je in de uitnodiging.

Meedoen ?

OPGEVEN via deze LINK; op het formulier staan de voorwaarden voor betaling, ook bij afzegging binnen een bepaalde termijn.

De voorbereidingsgroep Art Quilten: Suze Termaat, Pieternel Hol en Liesbeth Wessels willen je een leuke dag bezorgen vol inspiratie en ontmoetingen met quilt-genoten. 


Comments

comments

X