Als ik “Gastvrijheid” hoor is het eerste wat bij mij op komt……..een voordeur

Gastvrijheid

Een wedstrijd van het Quiltersgilde met een thema dat zeker voor iedereen een uitdaging kan zijn. Als ik deze titel hoor is het eerste wat bij mij op komt……..

Een voordeur die open staat , iedereen mag doorlopen het is hier open huis.

 

Daar moet toch wel iets van te maken zijn, er is ook nog wel wat tijd om het uit te werken dus ik laat die deur nog maar even tot rust komen. Een paar nachtjes over slapen en ondertussen op zoek naar een moderne voordeur. Want…….dat ik er een moderne quilt van ga maken staat vast.

Tja waarom niet onze voordeur gebruiken, met een beetje aanpassen is hij best wel modern.

EndanagGastvrijheid een open deur

En dan ga ik aan de slag..

Met het programma EQ8 ga ik aan de slag en in het onderdeel EasyDraw kan ik vrij snel mijn eerste tekening maken.

 

Echter ik vind het er wel erg scheef opstaan. Dus wel mijn foto van de deur gebruiken maar dan de lijnen horizontaal en verticaal gaan tekenen om een beter beeld te krijgen.

Ook de deur beter uit laten komen en niet teveel muur erom heen gaan maken. Niet teveel tierlantijnen, want een moderne quilt is voor mij strak van vorm met veel negatieve ruimte die ik met quiltwerk kan invullen.

 

Dit lijkt er meer op.  Nu plaats ik mijn blok in een quilt van de goede afmetingen. 75 cm breed en 100 cm hoog. Met deze maten voldoet de quilt aan de wedstrijd regelementen ( tussen de 300cm en 400cm) en vind ik de verhouding van de breedte en hoogte naar mijn zin.

Doordat ik  dit nu op de quiltwerktafel verder uitwerk kan ik ook letters toevoegen. Al denk ik zelf dat ik de letters in het doorquilten verwerk en niet als applicatie toevoeg aan mijn quilt.

 

In grote lijnen heb ik mijn quilt als patroon uitgewerkt.  Nu kijken of ik het met deze patroondelen kan uitvoeren of dat er nog kleine aanpassingen moeten gemaakt worden.

Als ik de functie randomize gebruik worden de gebruikte kleuren in stoffen omgezet, ik doe dit om een iets duidelijker beeld te krijgen.

Toch zal misschien de uiteindelijke quilt er weer anders uit komen te zien. Dat is het heerlijke van een eigen ontwerp maken en uitwerken. Gaandeweg groeit de quilt tot ik er een tevreden gevoel over heb.

Kom naar de tentoonstelling straks in augustus en kijk even wat het is geworden.

Marijke Nieuwenhuijsen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *