Alkmaar 2017 Art Quilts

Alkmaar 2017 Art Quilts

Organisatie

Er is dit jaar weer veel werk verzet om de Algemene Tentoonstelling  in Alkmaar tot een feest te maken! De tentoonstellingscommissie, de vele vrijwilligers en de vele leden die hun werken in hebben gestuurd zorgen voor dit festijn. Vele radertjes zorgen dat de grote machine kan draaien, elk radertje, hoe klein ook, is net zo belangrijk als een groot rad! Toen ik op woensdagmorgen de grote kerk in liep werd ik verwelkomd door de goede sfeer en de vele kleuren.

Op weg naar Art, groep 5

Art quilts

Mijn belangstelling gaat voornamelijk uit naar de Art quilts, maar een goede traditionele quilt kan ook rekenen op mijn belangstelling. De foto hierboven laat de inzending zien van Op weg naar Art groep 5 uit Harderwijk. Ik heb zelf ook deze cursus een aantal jaren gevolgd bij Marjon Hoftijzer-Boer  Dit is één van de eerste opdrachten om elkaar te leren kennen en samen te werken. De 9 cursisten hebben delen van een afbeelding gekregen en gaan dat ieder op hun eigen wijze uitvoeren. Daarbij moeten ze samen werken, stoffen delen, om tot één geheel te komen.

 

Leven, rafels en liefde

Leven, rafels en liefde van Joke Visch-van de Berg trof mij omdat ik op dit moment te maken heb met een demente buurman. Op 51 jarige leeftijd begon  zijn dementie proces en afgelopen week moest  hij gedwongen worden opgenomen, omdat het thuis niet meer gaat.  Dan zie je de radeloosheid in de ogen van iemand die de dingen niet meer snapt, maar toch probeert er greep op te krijgen en dat is hartverscheurend. Het vervaagde beeld is hier goed uitgebeeld.

 

Verrast

Verrast was ik door het ene werk wat niet vermeld was in de catalogus, ik hoorde op weg ernaar toe al van diverse mensen dat deze quilt bijzonder moest zijn, vol verwachting liep ik er heen.

Zweven

Jeanette van der Linde heeft het de titel Zweven meegegeven en het zweeft echt, mijn ogen moest eerst wennen aan wat ik zag, maar toen ik goed ging kijken was ik onder de indruk. Van idee tot uitvoering moesten hier antwoorden komen op diverse vragen, graag zou ik willen weten welke vragen en oplossingen er gekomen zijn. Een goede oplossing vond ik de touwen van de schommels die niet toegevoegd zijn maar uitgespaard op de ondergrond ( klik op de foto voor een vergroting en je ziet het misschien).

Dit is zomaar een greep uit het grote aanbod ogenvoer wat ons is voorgeschoteld, het smaakte verrukkelijk!

Volgend jaar

Het Thema voor 2018 is ‘Vlieg met me mee’ I verwacht volgend jaar weer mooie quilts te zien, je kan hier veel kanten mee uit, vogels, vliegtuigen, herfstblaadjes in de storm enz. enz.


Hopelijk zijn vele bezig met het thema Bubbels voor de Miniatuur quilt tentoonstelling in Apeldoorn, dat wordt ook weer een feest!


Aart Schinkel 


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X