Tot ziens in Alkmaar (11) “wonky stars” demonstratie met Marga Pieper

Wonky star

Tot ziens in Alkmaar (11) “wonky stars” demonstratie met Marga Pieper

Bijlage Quiltnieuws 133

In het Quiltnieuws nr. 133 wordt in de bijlage, in het midden na de patronenpagina, uitgebreid aandacht geschonken aan de 34e Algemene Tentoonstelling van patchwork en quilts die in de Grote Kerk te Almaar wordt gehouden van 6 tot en met 10 september a.s.

Op bladzijdes 2 en 3 staat het programma van de workshops en demonstraties. Maar wij hebben nog iemand bereid gevonden om een demonstratie te geven: Marga Pieper die het maken van “wonky stars” gaat tonen. Marga is een enthousiaste quilltster die het Modern Quilting in haar werk tot uiting brengt.
Dit zegt zij er zelf over:

nog een demonstratie op Sunday Schoolhouse

Over twee weken is het alweer voorbij, dan zit ik rond deze tijd (dan zondagavond 10 september 22:51 uur) met de beentjes omhoog op de bank. Heerlijk na te genieten van (hopelijk, maar weet het wel zeker) een heerlijk dagje op de Algemene Tentoonstelling in Alkmaar.

Er is mij gevraagd of ik een demonstratie kan houden. Een hele eer en ik wil heel graag, maar wat ga je demonstreren! Zoveel quiltsters die al zoveel weten, wat zouden ze nou van mij nog graag willen weten.

Iets wat met modern quilten te maken heeft.

Modern quilten, niet te verwarren met artquilten, is toch wel het gebruik van de stofjes en vaak een snelle manier om blokjes in elkaar te zetten.

Welke blokje vind ik zo leuk dat ze ook als glas in lood ramen voor de gewone ramen hangen tegen de inkijk.

“Wonky Stars”

Het simpele blokje dat uit negen kleine blokjes bestaat.

Waar je de restjes bak voor kan gebruiken, of je nieuwste stofjes.

Waar je niet echt alles uit hoef te meten.

Waar je snel een heel leuk resultaat mee hebt.

Waar je mee kan spelen, qua symmetrie.

Vind je het ook leuk om er meer over te weten, vind je het gezellig om bij mij even te komen kijken en te kletsen. Dat zou ik helemaal te gek vinden.

Op zondag 10 september ben ik te vinden op een kraam (vlakbij de Feitherweights en Singers van Francis Gortmaker). Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groeten, Marga Pieper


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X