Amersfoort – Rietveld paviljoen; WEEF SOLO – Maria Blaisse – Structures of Change

In het kader van de manifestatie WEEF is in het Rietveldpaviljoen een overzicht van het bijzondere oeuvre van kunstenaar Maria Blaisse te zien.

Het werk van Maria Blaisse bestaat uit een jarenlang onderzoek waarbij ze zich laat inspireren door natuurlijke vormen en materialen. Hoewel ze is opgeleid als textielkunstenaar, werkt Blaisse vooral ruimtelijk en naast textiel ook met rubber en bamboe.

Ze werkte samen met modeontwerper Issey Miyake, zangeres Paula Abdul, pianist en componist Ludovico Einaudi en het Spaanse Schoenenmerk Camper.

Haar werk vormt samen met de architectuur van Gerrit Rietveld een spel van licht, ruimte en verrassende vormen.

WEEF toont ook zeven foto’s die Cas Oorthuys in de jaren vijftig in Amersfoort maakte, onder andere van handweverij Kapelhuis in de Volmolen.

Voor meer informatie: www.weef.nu

Kosten

Voor een bezoek aan de expositie WEEF SOLO in het Rietveldpaviljoen gelden de reguliere toegangsprijzen. Voor € 4,00 extra kun je t/m 18 oktober in het Rietveldpaviljoen een WEEF passe-partout kopen. Met deze passe-partout zijn ook de overige deelnemende locaties van WEEF te bezoeken. Na 18 oktober is de passe-partout nog steeds te koop in het Rietveldpaviljoen, deze kost dan € 7,50.

De WEEF passe-partout is geldig van 24 sept. t/m 18 okt. in het Rietveldpaviljoen en van 3 okt. t/m 22 nov. bij de overige deelnemende locaties van WEEF.
De passe-partout is ook te koop bij Museum Flehite en VVV Amersfoort.