166 Nederlandse quilts EN 272 uit landen van de Europese Quilt Association

166 Nederlandse quilts EN 272 uit landen van de Europese Quilt Association

Het Quiltnieuws vol bruisende ideeën is net bij sommigen op de mat gevallen, of anders komt het deze week. Alle informatie over de Tentoonstelling voor Miniatuurquilts kun je vinden op de 2 achterste pagina’s.

Europese Quilt Association

Op de Tentoonstelling zullen 272 Internationale inzendingen van de Europese Quilt Association te zien. Variaties op bestaande blokken was het thema voor 2017. Nederland kreeg de New York Beauty toegewezen. Andere thema’s zijn: Log Cabin, Drunkard’s Path, Flying Geese, Kaleidoscope en Ohio Star. De uitvoering van het blok is een vrije interpretatie van het bekende blok.
Deze quiltjes zijn eerst in Birmingham geweest en reizen nu Europa door.

Nederlandse inzending New York Beauty EQA 2017

Nederlandse inzendingen

Behalve deze geweldige tentoonstelling  in onze tentoonstelling komen daar quilts te hangen van onze leden. Je kunt insturen voor het thema BUBBELS of je kunt een algemene quilt insturen.
Het is altijd spannend hoeveel quilts er komen. De meeste quilts komen namelijk in de laatste weken. En daar zitten we nu in. DUS INSTUREN dat quiltje wat je nog hebt liggen.
Begin vorige week waren er 40 inzendingen en een week later staat de teller op 68. Op 8 maart staat de teller op 101  !
Wil je ook nog insturen, alle informatie kun je HIER lezen.

Quiltjes op weg naar Wilm Tackenkamp

Ook ik wilde insturen. Als in Apeldoorn zoveel quiltjes bij elkaar hangen, wil ik daar ook bij horen. Dus afgelopen week heb ik snel nog even etiketten gemaakt voor de achterkant. En zo kon ook mijn inzending vrijdag mee richting Wilma Tackenkamp.
Ik heb gelukkig een snelle manier om etiketten te maken. Ik plaats een foto van mijn quilt  (in een Word document )naast een tekstvak met alle gegevens (mijn naam ,adres, naam quilt, afmetingen) ernaast.

Print dit uit op FotoTransferpapier, strijk de afbeelding op stof en naai het etiket aan de achterkant van de quilt.
Natuurlijk zijn er vele manieren. Deze week kwam er op Facebook een bericht langs van iemand die met Free Motion op de naaimachine mooie etiketten maakte.
Misschien moeten we eens op alle achterkanten letten, ook daar is veel variatie te zien.  Misschien kunnen we daar eens een bericht over maken ?

Liesbeth Wessels


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X