Twee prachtige pagina’s in het Noordhollands Dagblad

Twee prachtige pagina’s in het Noordhollands Dagblad

Noordhollands Dagblad

We beginnen de dag met een prachtig krantenartikel in het Noordhollands Dagblad, niet 1 bladzijde maar een dubbele bladzijde met prachtige foto’s van werkstukken die in de kerk te zien zijn.  Hier kunt u deze pagina bekijken
Het is de dag van de oranje bandjes, alsof de zon schijnt maar dan wel binnen in de kerk.

 

Drukte

De vrijdag is de dag dat er 2 bussen (extra) komen, een vanuit de regio Overijssel-Twente en een uit Zuid-Holland Zuid. Als er een bus binnen komt, dan is het druk bij de infostand. Waar kun je een boekje kopen ? De catalogus kost € 3,50 en is te koop bij de kassa en bij de informatiestand. Textielpakketjes zijn nog steeds te krijgen, op vertoon van de ledenpas en de bon uit Quiltnieuws.

 

Bibliotheek

Een mevrouw die gisteren heel enthousiast een paar boeken leende, kwam ze vandaag al ruilen. Ze kampeert met haar man hier in de buurt en door het regenachtige weer had ze de boeken ’s avonds al doorgekeken/ uitgelezen.
De bibliotheek is feitelijk aanwezig en leden kunnen ter plekke boeken lenen. Dit waardeert men heel erg. Er zijn mensen die voor het eerst gebruik maken van de bibliotheek. Zo makkelijk en zo handig als je de boeken in kunt zien. De stamtafel bij de bibliotheek was goed gevuld met mannen, die hun eigen gesprekken hadden. Ook zij hebben de boeken bekeken.

 

Twee Belgische dames komen een kadootje brengen, een leuk boekje met hartjes. Zo gezellig hebben ze het gevonden. Ze waren er meerdere dagen.

De catering heeft het druk, de foto van taart voor bij de koffie heeft zijn werk gedaan. Ook al omdat het regent blijven veel mensen in de kerk, waar goede koffie met en een heerlijke lunch te krijgen is. Volle bak vandaag.

kaarten

Zoals ieder jaar zijn de nieuwe kaarten het eerst te zien op de Algemene Tentoonstelling. De eerste kaarten zijn al uitverkocht, als eerste kaart “Kerstquilt Uniek” gemaakt door Atie Teeuwissen-van de Berg en Jaap Teeuwissen. Zij kwamen gisteren  25 kaarten van hun quilt ophalen. Het was voor hen een unieke ervaring.
Atie maakt de quiltstukjes en Jaap de fijne borduurwerkjes. Een prachtige combinatie
Jaap was vroeger kolenboer en heeft de fijne borduurwerkjes gemaakt. “Je kunt de naald niet zien als ik die in mijn grote handen heb” zegt een glunderende Jaap. Zo fijn borduren met zulke grote handen ? “Ja hoor, mijn handen hoeven niet door het gaatje, de naald gaat er door”.

Atie en Jaap we zien graag jullie quilt/borduurwerk voor volgend jaar (thema”vlieg met me mee”)


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X