Nieuwe blogger!

WORK IN PROGRESS QUILTDEKEN

Nieuwe blogger!

Vaste blogger die het liefst quilt op de naaimachine

 

Hi! Wat leuk dat je mijn allereerste blog bericht komt lezen. Onlangs werd ik gevraagd of dat ik vaste blogger wilde worden voor het Quiltersgilde. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Ik ben Richarda, 35 jaar, getrouwd met Edwin, mama van 9-jarige dochter Annemarijn en baasje van kat Kizar. We zijn onlangs verhuisd naar Amersfoort-Vathorst waar wij jawel een heuse hobbykamer hebben gecreëerd. Wat een feestje is dat, ik kan alle rommel gewoon laten liggen en mijn naaimachine staat 24/7 klaar!

 

RICHARDA MET DOCHTER ANNEMARIJN

Met de paplepel ingegoten

 

De liefde voor handwerken heb ik al van jongs af aan van mijn ouders meegekregen. Zo is mijn vader super handig (wij noemen hem altijd Willie Wortel) en mijn moeder is altijd in de weer met lapjes, kantjes en bandjes. Als klein meisje zat ik uren bij mijn moeder aan tafel. Ik rommelde wat met knoopjes, mocht de rijgdraadjes uit de stof plukken en keek hoe zij van een lap stof een mooie feestjurk maakte. Toen ik een jaartje of 8 was ben ik begonnen met borduren. Met een strijkpotlood trok een tekening over uit een kleurboek, streek dat op een witte lap katoen en met koordzijde ging ik aan de slag. Deze kussensloop is een van mijn eerste werkjes.

BORDUURWERK VAN DAGOBERT DUCK

Het was vrij duidelijk dat ik na de middelbare opleiding naar de MTS voor mode en kleding ging. Destijds had ik een super relaxed bijbaantje: op zaterdagochtend vroeg (met vroeg bedoel ik 5:30 aanwezig zijn) moest ik bij Wegener de bijlage in de krant vouwen. Tegen de klok van 10:00 was ik klaar en fietste ik hop door naar de Lapjesmarkt in Utrecht. Altijd kwam ik wel thuis met een lap stof om daar vervolgens gelijk wat van te naaien zodat ik op maandag weer met een nieuwe broek of rok naar school ging.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

 

Na de MTS heb ik een tijdje in de mode gewerkt. Op een gegeven moment werd ik niet meer zo blij van het maken van kleding en ben ik kinderkamer accessoires gaan ontwerpen en maken. Dat was het begin van mijn eigen bedrijf. Acht jaar lang heb ik mijn eigen webshop gehad. In het begin verkocht ik heel veel eigen handgemaakte producten en van lieverlee maakte deze items plaats voor kaarten, posters en paper goodies. Ik werkte samen met illustratoren van over de hele wereld en samen met hen bracht ik collecties uit. Zo nu en dan maakte ik nog wat kleding voor mijn meisje, maar vanwege tijd en stiekem ook ruimte gebrek was het niet veel meer dan dat.

HOBBYKAMER VAN RICHARDA

Tot een half jaar terug… Want toen was daar de Hobbykamer! Tja het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn passie voor stofjes en naaien bloeide weer helemaal op. Ik besloot eind vorig jaar om de deuren van mijn webshop te sluiten. Geen nieuwe plannen had ik, gewoon genieten en kijken wat er op pad komt. En zie, nu zit ik achter mijn laptop een ‘wie ben ik’ verhaal te typen voor het Quiltersgilde.

Quilt projecten

 

Over quilten gesproken, daar ben ik weer volop mee bezig. Ik maak alle quilts op de naaimachine. Geen EPP maar gewoon patronen snijden en aan elkaar stikken, hoe klein sommige delen ook zijn. Vier jaar geleden maakte ik mijn eerste quiltdeken voor mijn dochter, waar ze nog iedere dag plezier van heeft. In de tussentijd heb ik nog een deken gemaakt voor mijn moeder en startte ik vorig jaar aan de Farmer’s Wife 1930’s Sampler Quilt. Dit project kwam vanwege de verhuizing even stil te liggen maar ik heb de schade aardig ingehaald de afgelopen weken.

FARMER'S WIFE QUILTBLOKKEN

Nog een leuk project waar ik onlangs aan ben begonnen is ‘Feathers’ een patroon van The Pattern Basket. Ik maak de 30 vogels van de oh zo mooie Tilda stoffen. En ja je raad het al het leukste is het combineren van de stofjes en kleuren. Ik kan daar uren mee bezig zijn.

2 FEATHERS BLOKKEN MET STOFFEN VAN TILDA

Naast grote projecten ben ik ook altijd van de leuke kleine naaiwerkjes. Voor mij hoeven quilts niet altijd 2 x 2 meter te zijn. Het is heerlijk om tussendoor iets kleins te maken met mooie stoffen waar je gelijk van kan genieten. Zo maakte ik laatst nog deze naaietui. De hexagonen heb ik er gelijk met de naaimachine opgenaaid. Kanten rits erin, applicatie erop en klaar is kees.

NAAI ETUI MET HEXAGONNEN

Afgelopen week viel op de deurmat het boek The Fussy Cut Sampler quilt. Ik moet het boek nog even goed doorspitten maar alleen de titel beloofd al veel goeds. Vanaf aanstaande maandag 16 april begint er een sew along. Ik ga hier aan meedoen. Wil je dat ook lees dan hier alle info. En als je meedoet laat je mij dat dan hieronder weten? Kan ik meekijken naar wat voor mooie blokken jij aan het maken bent.

THE FUSSY CUT SAMPLER QUILT


Vind je het leuk om meer te zien en heb je een Instagram account? Neem dan hier een kijkje. Tot ziens!

 

Vrolijke groet,
Richarda


Comments

comments

X