Gastblogger Marijke van Welzen over de EQA Stash-exchange 

Gastblogger Marijke van Welzen over de EQA Stash-exchange 

Ik ben door het Quiltersgilde gevraagd als gastblogger een bijdrage te leveren.

 

Ik wil jullie iets vertellen over de Stash-exchange.

 

In maart 2016 zag ik de oproep in Quiltnieuws en ondanks dat ik niet zo goed wist wat het inhield, heb ik direct gereageerd om me aan te melden. Ik houd wel van een uitdaging. Het bleek dat ik heel snel was, maar toch niet snel genoeg! Het aantal van 15 deelnemers was al bereikt. Jammer! Andere keer beter.
Tot mijn verbazing kreeg ik even daarna een mailtje met de vraag of ik toch nog mee wilde doen. Wat was het geval : oorspronkelijk zouden er 4 landen mee doen , te weten Zweden, Zwitserland, Engeland en Nederland. Zweden was inmiddels af gevallen en nu konden er 20 deelnemers per land mee doen. Hoera!

 

De spelregels luidden als volgt:

  • Thema: klimaat
  • Formaat 30 cm breed x 50 cm hoog (portret).
  • Iedere quilter bereidt een stoffenpakket voor van 4 stoffen voor een quilter in het buitenland. Eén van de stoffen is in ieder geval 30 cm over de gehele stofbreedte (min. 90 cm breed).
  • Je mag max. 4 stoffen aan je eigen quilt toevoegen. Per quilt worden dus maximaal 8 verschillende stofjes gebruikt.
  • Per quilt zal aan de hand van een formulier getoond worden welke stoffen gebruikt zijn.
  • Alle technieken zijn toegestaan als het maar 3 lagen blijven. Geen driedimensionale quilts. Inlijsten is niet toegestaan. Houd er rekening mee dat de quilt per post verzonden wordt, dat betekent eventueel vouwen, dus gebruik geen materialen die breken. Geen plastic. Organza of tule alleen als extra gebruiken. De stoffen moeten wel in de originele staat ook herkenbaar zijn, dus een deel mag je bewerken maar het moet zichtbaar zijn dat je de gekregen stoffen gebruikt hebt.
  • De quilts dienen medio januari 2017 gereed te zijn.

Nou dat is een hele lijst. Eerst maar eens op me in laten werken. En wat googelen
Klimaat, klimaatverandering e.d.

 

droog klimaat

 

dry earth

 

Inmiddels waren we ook gestart met een besloten Facebookpagina om elkaar te inspireren en ideeën uit te wisselen.

 

Het uitzoeken van de stofjes die ik wilde opsturen vond ik niet gemakkelijk.
Ze moesten geschikt zijn om er het thema mee uit te beelden, maar ook niet te braaf zijn, vond ik. Ik heb na veel wikken en wegen en wisselen het pakketje opgestuurd.

 

Mijn opgestuurde lapjes

 

 

Het wachten op de stofjes die toegezonden zouden worden was best spannend.

Wat als je er niet mee uit de voeten kan? De stofjes die ik wilde toevoegen kon ik ook nog niet uitzoeken, want het moest allemaal wel bij elkaar passen. Wie mij kent, weet dat 8 verschillende stofjes voor mijn doen weinig is.

 

ontvangen lapjes

 

Wat ik al wel zeker wist was dat ik plastic soep wilde uitbeelden, maar plastic mochten we niet gebruiken… Uiteindelijk heb ik op internet een stofje gevonden met een print van medische artikelen. Toen ik het ontving vond ik de afbeeldingen best groot, maar ik heb het wel kunnen gebruiken.

 

plastic soep

 

 

Ik heb met de collagetechniek gewerkt en hier en daar wat verf toegevoegd.
Het valt me op dat de meeste van ons een artquiltje gemaakt hebben.

 

detail inzending Ellen Siemer

 

detail inzending Margarethe Janssen-Muller

 

detail inzending Hilda Wessels

 

Hoe zal dat in de andere landen zijn ?

We hebben allemaal met veel plezier aan onze quiltjes gewerkt en zijn reuze benieuwd wat er met onze stofjes gemaakt is.

 

Als je alle 60 quilts wilt zien kom dan naar de Tentoonstelling Miniatuurquilts op 30, 31 maart en 1 april ( geen grap) in Dalfsen, in Overijssel.

Voor alle informatie over de Tentoonstelling Miniatuurquilts 2017 zie onze website

 

Marijke van Welzen


Comments

comments

Pin It on Pinterest

Shares
X